En liten reflektion om Twitter

Nu har jag inte twittrat speciellt länge, men jag är mycket fascinerad och road av fenomenet. Det är lockande, underhållande, enkelt och kravlöst. Jag behöver inte säga något, om jag inte vill. Men vill jag säga något så kan jag säga i princip vad som helst, hur trivialt det än är. I mitt twitterflöde kommer allt från loggboksinlägg av min twittrande elev, till tips på bra material,och tips om läsvärda inlägg, som Alex Schulmans om twitter, till om att sonen räcker upp handen vid matbordet. Det som jag gillar med Twitter är att där blandas allt högt som lågt, och det är en salig blandning  och jag deltar, hugger in i de samtal som jag vill, eller inte vill ha. Kraven är inga, eller väldigt få och det får mig att njuta.

Jag tycker att twitter är lite som att slölyssna på samtal som pågår runt en, som i tunnelbanan men på tunnelbanan tittar de konstigt på mig om jag kommer med en kommentar, så är det inte på Twitter, där är min röst bara min, vill du prata så gör du det. Om du gillar metaforer så tror jag att Mathias Klang har beskrivit fenomenet bäst av alla i sitt inlägg Du kan inte fejka dialog, med sin liknelse av twitter som ett cocktail party

”Twitter är som en cocktail party. Du är antigen där eller inte. Är du där och samtalar öppet kan du bli berusad och berikad. Du kan ställa dig i ett hörn utan att prata med andra – men då blir du bara full.”

Sedan är det där med om man kan påverka genom Twitter, som Schulman är inne på. Det vet jag väldigt lite om, men jag vet att på Twitter kan man få höra en och annan sanning, det fick om inte annat Tre:s VD göra på Internetdagarna.

Så gillar du att tjuvlyssna, kanske få säga din mening ibland, då är Twitter något för dig. Gillar du det kravlösa samtalet som pågår mellan människor i vardagen då är twitter kanske något för dig. Jag vet i alla fall, att om jag kan få mina elever att vara så kravlösa i sitt förhållningssätt till varandra som det jag möter på twitter, då kommer samtalet mellan mig och mina elever i mitt klassrum att nå nya höjder.

4 tankar kring ”En liten reflektion om Twitter

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Marie Linder

    Jag minns så väl första gången hörde en nyhetsuppläsare referera till Twitter som källa. Det var i P1 i somras och nyheten hade något med Israel-Palestina-konflikten att göra. Jag tror Twitter fick den status som krävs för detta efter valet i Iran i somras, då Twitter spelade en så viktig roll för ”underground-rörelsen”.

  4. Pingback: Cecilia Bengtsson

Kommentarer inaktiverade.