Är jag som Madame Bovary?

twitter-bird-logoJag har tidigare pratat om mitt förhållande till nätet som en bubbla, men nu undrar jag mest om inte jag är fast i en annan värld som den som Emma i romanen Madame Bovary bli när hon förläser sig på romaner.

Idag var jag åter på skolan för att ha iup-samtal med de elever som ides träffa mig SACO-mässan till trots. (Det kom två!). Mitt i mötet kommer jag på mig att jag har tagit fram mobilen och snabbt som attan twittrat ut en tweet som citerar min elev ”det är skillnad på att leka ledare och vara ledare”. De skedde så naturligt att jag inte ens hann reflektera över det.

Men vad säger det om mig och min verklighet? Att jag inte ens kan sitta på ett iup-samtal utan att twittra iväg mina elevers sentenser…

Kanske är jag fast i twitter som Madame Bovary är i sina romaner. Vad gör man då?

Är det farligt, tro?

2 tankar kring Ӏr jag som Madame Bovary?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.