Ett prat och flera bekännelser

Idag var jag åter i skolan och träffade de underbara S3:orna och deras svensklärare Linn Edlund. Vi har just satt igång arbetet med sommarpraten, som ska heta vårvinterprat i S3.

Instruktioner till vårvinterpraten 2009bc

Uppgiften är ganska enkelt ytligt sett, de ska göra ett ”sommarprat” fast på 9 minuter inklusive musik. Sedan ska de lägga upp sina ”snack” på en sajt:talbanken.se, fast det kommer inte vara klart förrens den 2 februari. Eleverna kommer att  läsa in sina tal med hjälp av gratis programmet Audacity, och sedan publicera dem med en liten puff, med bild på Talbanken.

Ett problem som vi brottas med är upphovsrätten, vi får ju inte citera musik, så jag fått lite hjälp och tips om en sajt med ”mycket är skräp, men det finns också mycket som är bra i musikväg” som är fritt att använda under Creative Commons licenser. Det är sajten Jamendo. Det är med stor tilltro och med en gnutta hopp som jag gett mina elever det tipset för det skulle vara så roligt om de använde lite ”nätmusik”.

3878979106_e85f0d02e1(2)

I samband med att ”talpresentationen” så hade jag och Linn också spontana ”sommarbekännelser” för eleverna, för att visa hur man kan göra, vad man bör tänka på som:

 • tempo
 • pauser
 • våga vara personlig
 • använd sentenser
 • använd litteratur
 • ha en linje, en tanke följ den från start till mål

S3:orna fick veta mer om både Ö-vik och Umeå, och sina fröknars ungdomssynder. Tänk vad elever kan få veta om sina lärare, en eftermiddag i december. Vilka bekännelser.

3 tankar kring ”Ett prat och flera bekännelser

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Isabella

  Ja du la ribban högt Kristina med din Europaberättelse 🙂 det ska bli kul att se vad alla (inklusive mig själv) väljer att prata om…

  1. Kristina Alexanderson Inläggsförfattare

   Det kommer att bli suveränt spännande att höra era tal, prat. Jag ringer dig, för vårt telefonmöte, som vi bestämde i tisdags

Kommentarer inaktiverade.