Kan Twitter illustera Tjechov?

Jag ska visst på Måsen på tisdag för att se Tjechov med mina elever, en glad överraskning :). Frågan jag sitter med nu är hur ska jag introducera honom, vad säger Tjechov till oss på 2000-talet. Jag funderar en hel del på om man inte kan använda Twitter som en liknelse för hur hans dialog ser ut, frågan är bara om jag kan hitta en bra hashtag? #prat, kanske.

Jag tänker lite så här… Om jag minns rätt så är just dialogen och öppenheten det som vi tilltalas av hos Tjechov, lite samma ska gäller väl för Twitter, och jag vill ju att mina elever ska lyssna på Sommarprat. Vi ska lyssna på Gellert Tamas på tisdag, och då tänkte jag såhär. Vi gör det i datasalen så kan de som vill, kan och känner sig manade eller blir tvingade twittra samtidigt, med hashtagen #prat, så kan vi se om vi inte lycka få till en dialog, som är korta monologer kring samma ämne, ett tjechovskt samtal. Eller ett ”vanligt samtal”.

Undrar om det går? Det låter spännande, tilltalade och jag kommer försöka. Testade just hur svårt det var att regga sig än en gång på Twitter, det var enkelt. Nu måste jag bara kolla att min hypotes om Tjechovs samtal är rätt. Det kan bli spännande. Om inte hypotesen stämmer så får jag väl se det som en övning på att twittra… 😆

Tamas prat

3 tankar kring ”Kan Twitter illustera Tjechov?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.