Det är söndag, och jag jobbar igen

Sista söndagen på terminen och jag sitter här och småpillar som vanligt. Har ännu inte tagit tag i loggböckerna men det är nästa sak som jag ska ta tag i. Har just avslutat julkalendern, så nu är det bara att låta veckan gå i lugn och ro. Skönt. Veckan har gott lite i Twitters tecken, och avslutas även i det.

Jag har ju gjort en kort analys av mina elevers twitter kring Tamas, och nu valde jag att låta maskinerna analysera mitt flöde, för att se vilka jag har pratat med, och om vad.

Det roliga är mina #tweetclouds, för jag gjorde tre, en för dagen, en för veckan och en för månaden. I alla tre var ordet ”inte” med, så nu har jag börjar undra vad jag skriver, och varför skriver jag ständigt det lilla adverbialet ”inte”. Det blir nästa veckas twitterfundering.

Hur använder Kristina ordet ”inte” när hon Twittrar?

I övrigt ser jag att jag tycks tala/twittra om det som ligger närmast min verklighet just nu, Wikipedia, Tamas och tack (till @cebris8 och @kringlan)

Vilka jag pratar med och om vad syns tydligt i min mentionmap.

Nu ska jag bara tänka ut ett sätt att använda det här i klassrummet. Mer Twitter, och sedan lite analyshjälp… Det ska bli spännande och se hur deras twittersamtal ser ut, när de analyserar sina tweets på samma sätt. Tänk vilka möjligheter att få se vad och hur vi pratar, med varandra genom sociala medier. Jag riktigt längtar!

2 tankar kring ”Det är söndag, och jag jobbar igen

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.