Twitter gör att alla kan säga sin mening

Idag har jag åter varit på skolan och mött min S3:or. Vi pratade om Tjechov, Twitter och Åhus. Jag och Pernilla från Webbstjärnan var i Åhus igår och träffade 8b, som arbetade med Twitter, animationer och sin sajt Svenska Cirkus.

En twittrande åtta hur skiljer den sig från en twittrande trea? Det har jag reflekterat över flera gånger det senaste dygnet, för det var väldigt olika att arbeta med twitter i en åtta jämfört med att arbeta med det i en gymnasieklass.

Åttorna, anamma snabbt Twitter, efter att frågat

-Twitter är väl något som bara ni gamla håller på med?

-Ja, svarade ja, det är en leksak för oss som är vuxna.

När deras föreställningar var bekräftade var de snabba in på Twitter och bytte genast ut sin twittersparv till egna avatarer som Cirkusnellieemma, något som ingen av mina treor alls brydde sig om. De behöll ”orginalsparvarna”, kanske för att det inte hade något syfte för deras uppgift.

New ImageBy Marko_K, by, nc, sa

Både 8:orna och mina S3:or fokuserade på att utnyttja twitter för att ”säga sin mening”, om skolan och uppgiften. Det syns i kommentarer som Julias om Svenska cirkus ett roligt arbete. En stor skillnad var hur de såg på twitters möjligheter att utforska världen, åttorna sökte snabbt upp intressanta kändisar som de kunde följa som @HeidiMontag.Medan S3:orna fokuserade i sitt första twitterförsök på att hitta sina kamrater och följa dem, för att följa deras åsikter och samtal.

Idag när jag och S3 hade summering och sammanfattade vad Twitter egentligen säger om oss, så sade Madeleine en sanning som varje lärare borde bära med sig.

”På twitter fick vi alla samma möjlighet att säga det vi ville, när vi ville det. Vi behövde aldrig vänta på att få säga vår åsikt. Det var bara att twittra på!”

Twitter ger alltså alla samma möjligheter att göra sin röst hörd, många/alla kan komma till tals samtidigt, utan att de hindras av andra. Tänk vilket verktyg.

11 tankar kring ”Twitter gör att alla kan säga sin mening

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pingback: Copylinda

 4. Pingback: Åke Johansson

 5. Pingback: Linda Aslund

 6. Pingback: Hammarstrand.info

 7. Pingback: LärarnasNyheterLotta

 8. Pingback: Elias Betinakis

 9. Pingback: Twittrande cirkus i Åhus | Stjärnkikarna

 10. Pingback: KristinaAlexanderson

 11. Pingback: Kristina Alexandersons blogg » Politiken och Stakston, tankar för skolan

Kommentarer inaktiverade.