Linda och jag reflekterar kring, varför?

Vi sitter i Lindas kök. Vi fixar och trixar med våra webbplatser, samtidigt som jag som vanligt grunnar på varför jag bloggar…

Linda är direkt i sina svar: Du bloggar för att visa andra (lärare):

 • Hur kan man arbeta med Internet och det är inte farligt, och det finns ett behov av det! Det gäller bara att hitta ut.
 • Du bloggar för att du vill undervisa? Lära andra, så att andra kan lära av dina erfarenheter.
  • Skrämmande, spännande så sant. Ett behov som finns hos mig och hos mina kollegor.
 • Det ligger i tiden, du är ju inte ensam.
  • Många gör det… visst så är det nog.
 • Du vill reflektera kring det du håller på med…

Jag vill synliggöra, det jag gör, jag lär mig saker genom att lära andra, visa andra hur man kan göra. Det är först när jag visar andra hur jag gjort som jag vet att jag har fattat.

Linda Svanberg ”Bubblor”

Men framför allt är det nog så att jag förstå vad jag har gjort när jag börjar reflektera över det jag gjort, och varför jag gör som jag gör.

Jag bloggar för att jag mår bra av det helt enkelt, det är inte så mycket att fundera kring!

Tack Linda!

8 tankar kring ”Linda och jag reflekterar kring, varför?

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. cecilia bengtsson

  Hallå, håller med helt och fullt. Tror som du att bloggande ger effekter på många olika sätt men att feel good känslan är viktigast : )) Snygga bilder!
  /Cecilia

  1. Kristina Alexanderson Inläggsförfattare

   Tack, Cecilia, bilderna väljer jag med stor omsorg, och det gör mig extra glad att du uppskattar dem.

 3. Cecilia Bengtsson

  Ibland är jag lite snabb när jag kommenterar, tyckte att min kommentar blev lite konstig nu när jag läste den igen. Vill därför förklara: Igår när jag läste ditt inlägg hade jag själv under dagen fört ett resonemang om varför jag vill börja blogga mer. Blev därför så glad när du också resonerade kring detta. Det stärkte mig i mitt beslut att jag ska blogga mera. Är i valet och kvalet vad jag ska välja för verktyg (är lite trött på blogspot) Vore kul att höra mer om hur du väljer bilder och tänker kring det. Gott nytt år!
  /Cecilia

  1. Kristina Alexanderson Inläggsförfattare

   Jag förstod precis, dina första kommentar kändes solklar. Jag ska se om jag inte kan få till ett inlägg om verktyget, för jag tycker att du ska använda WordPress, (wordpress.com) eller en installation på egen domän, ska försöka utreda varför i ett kommande inlägg, har lite svårt att komma till skott när det gäller wordpresshyllningen. Det är liksom väldigt mycket jobb! Men jag älskar verktyget, ska försöka förklara varför också…

   Bilder, jag ska berätta alla hemligheter jag har, kommer i ett alldeles eget inlägg om bilder, bildval och hur jag gör, för jag har själv alltid velat veta och fick en del hjälp för att lyckas, så jag vill gärna dela med mig.

 4. Cecilia Bengtsson

  Det låter spännnande. Igår bestämde jag mig för att prova wordpress och har kommit så långt att jag registrerat mig. Nu återstår att steg för steg utforska det och jag tar gärna del av dina erfarenheter… Känns som mitt nyårslöfte infann sig redan igår! Dvs. Åstadkomma bloggåret 2010. /cecilia

Kommentarer inaktiverade.