Creative commons ändrar bloggens karaktär

Mina nyvunna kunskaperna i hur jag ska göra bildhänvisningar, söka bilder förändrar mina bloggars karaktär. Idag fick till och med min mest undervisningsinriktade blogg, handledarbloggen ett skyfall av bländande bilder över sig. Den bloggen har till nu bara bestått av text och en del tråkiga, om än nyttiga skärmdumpar.

Idag består den av underbara bilder, som jag hittat på flickr.

Snow Road by wrote CC (by, nc)

Bildfyrverkeri är nytt för mina skolbloggar och jag har ändå varit med och skapat några bloggar vid det här laget:

 • romanbloggar av olika karaktär
 • i samhällskunskap
 • för att samla in material/texter i svenska
 • min egen (fast den har jag ju övat färdigheterna på)
  • och så några andra övningsbloggar för lärare… (oj, de håller jag inte ens räkningen på)
  • och mina elevers loggböcker (30) fast där är ju de fria i sitt skapande…

Ingen av mina skolbloggar har från min sida förgyllts med bilder av någon vidare kvalitet. Det har varit mest text. Visst har mina elever bidragit med underbara bilder, se t.ex. Rebeckas fantastiska bilder från Blackeberg på sajten Eli äskad hatad.

cup o’ possibility by zachstern CC (by, nc, nd)

Personligen är jag alltså en medioker fotograf, men nu med mina nyvunna kunskaper om Creative commons och om hur jag ska göra källhänvisningar, så blir jag rena bildbloggaren. Se bara på de inlägg som jag lyckats fira av i kväll, [1], [2], [3], [4], [5], [6], [7], [8] och [9] när jag skrivit uppdateringar till mina elever loggböcker. Inte ett enda inlägg utan en otroligt läcker bild.

Tänk va’ kunskap förändrar och ger utrymme för kreativitet, och till min lycka så sprider det sig kunskaperna, till mina elever. Louise har redan varit inne på flickr och botaniserat. Jag njuter…

Tack för all hjälp och allt stöd!

3 tankar kring ”Creative commons ändrar bloggens karaktär

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pingback: Mats Larsnäs

Kommentarer inaktiverade.