Pingbekymmer med bloggandet

Jag har haft pingbekymmer med den här bloggen, och det har visst varit längre än vad jag förstått.

Thanks Tim, by Carla216 CC (by, nd)

För dig som inte vet vad en ping är, så är det en sorts kommentar som en bloggare skickar till en annan blogg genom att göra en länk inlägget som man skriver som en kommentar, en replik, en hyllning, en reflektion, eller vad det nu är för sorts inlägg till den andra bloggarens inlägg.

Fungerar pingarna, som de ska så blir det som mellan min blogg ”handledarblogg” och mina elevers loggbloggar. Vi berättar för varandra att vi läst. Jag kommenterar deras loggböcker genom att skriva inlägg om deras arbete,och länkar till de inlägg jag läst, vill kommentera, undrar över etc. Det är ett utmärkt sätt att tala om att nu har jag läst det du skrivit och jag vill att bara berätta att du kan läsa mina kommentarer, reflektioner, intryck, åsikter i det här inlägget.

Jag använder alltså funktionen flitigt som handledare, och mina elever gör naturligtvis på samma sätt när de vill kommentera det jag skrivit om dem i ett eget inlägg. För att vara tydlig ska jag säga att jag använder vanliga kommentarsfunktionen också, men pingarna är mer effektiva, eftersom jag läser inläggen via rrs-flöden på min googlesida, och då slipper jag sitta och surfa runt på alla deras bloggar.

Till min stora besvikelse har jag haft svårt att få till det med mina ”pingar” på den här bloggen. Till en början var det säkert, ville inte synas, höras, läsas, men snart känns det lite meningslöst att länka om man inte kan pinga andra som skrivit de inlägg som jag vill kommenterar, skriva om, hylla eller gå i polemik med.

Igår tog jag tag i problemet och kontaktade jag Binero, mitt webbhotell, i förhoppning om att de skulle kunna hjälpa mig. Och redan i förmiddags testade jag att pinga mig själv och till min stora förvåning så fungerade det. 🙂

Idag har pingarna gått fram till alla andra bloggar som jag länkat till, för det har under dagen ramlat in kommentarer på inlägg som jag gjorde redan förra året. Tack Binero och i synnerhet Johan på supporten.

Tack alla, för alla kommentarerna, som kommit in under dagen.

2 tankar kring ”Pingbekymmer med bloggandet

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.