Vad minns vi av vår skolgång?

En elev står plötsligt i dörren, vill ha ett intyg. Berättar att hon bott i London ska arbeta som volentär i februari. Livet leker, och framtiden är deras.

Åhh, tänk, säger hon, att du hade vår klass som din sista. ”Mmm… kanske det”, säger jag lite frånvarande, ”jag har ju fortfarande klasser kvar, så det stämmer inte riktigt.”

”Att vi blogga, som din första klass, och sedan arbetar du med det. Det är väl häftigt”, fortsätter hon. Funderar på om jag ska korrigera och säga att de inte var först. Hon fortsätter, ”jag minns verkligen bloggen ”blod svett och tårar” Vilket arbete vi lade ner på de den. Det tog så mycket tid. Men det var också väldigt skoj, kanske det bästa vi gjorde.”

Hon avslutar det känns så sorligt, att du jobbar någon annanstans, och jag går kvar här, inte har dig kvar, och jag har ändå lämnat skolan. Det är ändå coolt, men sorligt.

2 tankar kring ”Vad minns vi av vår skolgång?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.