Det är inte it, det är pedagogisk lärande!

Varför använda Web2.0 i klassrummet? Jag som redan gör det står alltid frågande inför den typen av frågor, det är självklart. På BETT fick jag trots det flera insikter som jag bara måste dela med mig av. Web 2.0 bör skolan använda därför att:

 • Enkelt och tillgängligt
 • Stödjer lärande
 • Skapar förutsättningar för samarbete
 • Öppenheten ”att du delar”
 • Flexibilitet

Vi befinner oss i ett pedagogiskt skifte, och genom den nya tekniken blir ”vi är alla lärande i nya läromiljöer”. Att använda Web 2.0, det är inte it utan det är pedagogiskt lärande, smaka på den.

För mig var det som att komma hem. Det är inte it, utan det är pedagogisk lärande, och det är pedagogiskt lärande som jag vill skapa.

6 tankar kring ”Det är inte it, det är pedagogisk lärande!

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pingback: Cecilia Bengtsson

 4. Anne-Marie

  Det gör ju det mer tydligt att vi använder redskap och ingår i en lärande miljö. Bravo!
  Vi skapar ett skifte mellan att separera delarna till att skapa en helhet. Varför heter det överhuvudtaget IT – det betyder ju i sig en separation i synssättet. Jag länkar till din blogg… förlåt att jag inte gjort det tidigare. A-M

 5. Öpedagogen

  Där slog du huvudet på spiken – rubriken säger allt!!
  Förstår att all input gör att det bubblar i dig =)
  Jag läser gärna mer här på bloggen.

Kommentarer inaktiverade.