Bloggande elever lär mer

Legoblogger by minifig CC (by, nc, sa)

Jag och mina elever började läsåret som schyssta bloggare, men ju mer läsåret har fortgått, desto mer inser jag att de verkligen har utvecklat sitt internetanvändande och sin förmåga att använda internet som resurs, och jag har fått vara med och ta del av den processen.  Det är stort, otroligt stort. Det är då man njuter som lärare.

Jag har aldrig haft ett intresse att skapa bloggare. Det har jag nämnt tidigare, bloggen är ett verktyg, välfungerande för det ändamål som jag har nämligen att vara bland annat ett redskap för reflektion av mina elever kring sitt arbetssätt mot ett färdigt projektarbete. Bloggen är ett utmärkt sätt att enkelt sammanfatta hur eleverna arbetar med sitt projekt. Sedan inbillar jag mig att de genom att sammanfatta enkelt kommer de att få syn på sitt eget arbetssätts styrkor och svagheter, när de ska utvärdera sitt arbete.

Nu när bloggtiden börjar närma sig sitt slut inser jag att de har verkligen lärt sig så mycket mer än att bara reflektera över sitt eget arbete, och arbetsprocessen. Deras bloggar vimlar det av bilder, massor med bilder som de hittat på Flickr. Alla licensierad under Creative Commons.

Mina elever har utvecklat sina kunskaper om upphovsrätten och dess begränsningar för oss som arbetar med nätet som arena. Men de har lärt sig mer om twitter, och andra sociala medier, hur de ska marknadsföra sin blogg, sin produkt via nätet, och är mer eller mindre framgångsrika i sina strategier.

Sedan är det naturligtvis så mycket mer, informationssökning, källkritik, källhänvisningar, och massor med annat. Det är häftigt vad bloggande elever kan lära, de lär mer, eller annat… helt enkelt. Det gör bloggande lärare med, kan jag tillägga 😆

5 tankar kring ”Bloggande elever lär mer

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Anna-Stina Axelsson

  4. Pingback: KristinaAlexanderson

  5. Pingback: Jimmy Cappaert

Kommentarer inaktiverade.