Statistikens betydelse för @emeliesmode

Under hösten genomförde jag ett litet twitterexpriment med mina elever, några av dem (tre till antalet) valde att aktivt börja twittra. Syftet med deras twittrande är lite olika, och i det här inlägget tänkte jag kort berätta om @emeliesmode och hennes twitterarbete.

Emelie berättar i loggboksinlägget Twittertwittertwitter, att:

Nu är jag med i leken! Här finns min twitter!

Jag vill ju skriva lite personligare i bloggen men tycker att det är lite svårtt ta första steget så därför tror jag att twitter kan vara bra övergång. Jag ska alltså försöka att vara lite mer personlig i det jag twittrar. Tror inte att det kommer bli så svårt! 🙂

Kan förövrigt säga att jag tror att jag kommer missbruka twitter och twittra ungefär varenda gång jag är vid en dator. Och jag hoppas på att jag får en ny telefon i helgen och då kan jag twittra från mobilen…….oh no!!!

När jag läser igenom hennes loggbok, med sökning på twitter så kan jag verkligen se hur hennes synsätt på twitter har ändrats. Twittret startar ganska trögt. Hon skriver till exempel i Uppdates

”twitter som jag måste medge att jag inte tycker är så där superkul. Det var rätt kul i början när det var nytt men nu kommer jag aldrig på något att skriva haha. Och sen har jag bara lyckats skaffa mig 3 followers varav en är nått random som inte ens pratar svenska, så jag är tveksam på att den personen läser min blogg. Och sen vet jag inte riktigt hur twitter hjälper mig att skaffa läsare, eftersom de enda som ser det jag skriver på twitter är du Kristina och Rebecka, som jag redan tror läser min blogg då och då….”

Men någonstans på vägen händer något, och här ligger en av storheterna med nätet, allt går att mäta, man kan enkelt mäta framgång i inlägget Twitter tweets! skriver hon

Jag måste faktiskt erkänna att jag var rätt tveksam till twitter till en början… Jag såg inte hur det skulle leda till fler läsare. Men där hade jag fel, eller jag kunde inte se rätt helt enkelt. Men om man tittar på statistiken får jag fler och fler läsare som hittar mig på twitter.

Så tack Kristina för att du är så pass inne i twitter och alla de sociala medierna och gav mig rådet att börja twittra. Och sen är det ju rätt kul att man kan följa kändisar och se vad de har för sig. Så jag får ju ut både besökare och nöje av det!!

Sedan väljer Emelie att piffa upp sin twittersida, och göra temat mer inriktat mot de beökare som hon vill ha. Tänk vad statistik kan göra för att se att ens möda ger resultat. Coolt.

Till Emelie

Sedan måste jag ge en eloge till Emelie för att hon trots att det tog emot inte gav upp. Det är ett nöje att ha dig i mitt twitterflöde, och jag är så stolt över dig och ditt arbete.

5 tankar kring ”Statistikens betydelse för @emeliesmode

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: En twittrande handledare « Projekthandledarens blogg

  4. Pingback: Min elever twittrar…

Kommentarer inaktiverade.