Har jag svaret på frågan?

På twitter fick jag häromdagen en tweet av en av mina elever:

Jag läser naturligtvis artikeln ”Göra en sak i taget? Glöm det” och funderar på vad Rebecka kan mena, vad då har jag svaret?

Artikeln handlar om multitasking, om studier om att det skapar sämre förutsättningar för att fokusera, sämre minne och svårare att byta arbetsuppgifter. Vilket jag egentligen inte kan uttala mig om. I Artikeln pratar man om A- och B-lag, om att framtida arbetsgivare kanske kommer att efterfråga förmågan till multitasking, och frågan om hur skolan möter det, förbereder det ställs i slutet av artikeln. Jag undrar vad menar Rebecka, när hon säger att jag sitter på svaret, vaddå? Jag vet inte…

Hur möter jag ungdomarna och deras sätt att lära? Jag som prövar mig fram, vill pröva nytt, samtidigt som jag vill lära. Jag undrar, och jag grubblar över svaret? Hmmm…

7 tankar kring ”Har jag svaret på frågan?

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: Danne Ström

 3. MacDanne

  Jag hoppas att Rebecka kommer på tisdag, så kan hon kanske redogöra för sina tankegångar då. Jag har aldrig sett dig undervisa, så jag kan inte göra en bedömning av dina kvalifikationer där. Dock har du många positiva egenskaper, som i sig är en förutsättning för att man ska kunna vara en bra lärare.

  T.ex så är du inte låst i ditt arbetssätt. Många lärare har arbetat på samma sätt i 20 år, och kan inte tänka sig att ändra på sina metoder, trots att deras nuvarande arbetsmetoder inte fungerar.

  Sedan finns det sådana som du, som hela tiden tar till sig nya intryck och lär sig nya saker, och strävar efter att förfina sitt arbetssätt.

 4. Pingback: KristinaAlexanderson

 5. Pingback: KristinaAlexanderson

 6. Rebecka

  Jag menade att du med dina metoder möter oss ungdomar och vårt sätt att lära, via sociala medier och internet. Artikeln i helhet hade inte jättemycket med det att göra, det var just den meningen som fick mig att tänka på dig – för att du (medvetet eller omedvetet) anstränger dig för att hitta nya metoder och tillvägagångssätt.

  Och jag är ganska säker på att jag kommer på tisdag 🙂

Kommentarer inaktiverade.