Min elever twittrar…

Jag har lyckan att ha nyfikna elever. Det är tacksamt när man är lärare, nyfikenheten väcker lust att pröva nytt, och det vill jag uppmuntra.

Curiousity by Danny.C.Jackson cc (by, nc, nd)

Jag har några elever, som en del av sitt projektarbete valt att Twittra. Jag har tidigare skrivit om Emelie, och hennes twitter, men jag har fått fler elever att ge sig in i twittervärlden, och det är ett nöje att se dem använda detta mikrobloggande för de ändamål som ligger närmast dem.

Vad twittrar då dina elever om? De twittrar naturligtvis om allt mellan himmel och jord precis som vi andra, men det som gör mig alldeles glad, näst intill euforisk är att jag ser att de använder twitter som en sorts ”studie group”. De sitter där och var och en från sitt lilla hörn jobbar de igenom samma uppgifter. När de undrar över saker, som om hur många sidor de kan skriva, vilka källor som de får använda, hur de ska göra källförteckningar, eller om de fått sina lösenord eller inte. Så ställer de frågan ut på twitter till sina kamrater och ganska snart får de svar.

Naturligtvis finns det frågor som är riktade till mig, som deras lärare, men jag behöver mindre och mindre gå in och svara, för de hjälper och stödjer varandra, samarbetar och hejar på varandra, och det är ett nöje att se.

4 tankar kring ”Min elever twittrar…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.