Några av dagens funderingar…

Jag bär med mig min dator överallt, och när jag sitter och skriver vänder sig ofta någon eller några i min närhet om, tittar lite besvärat på mig, och kastar en blick på min laptop.

Jag tror att de tycker att jag knapprar för hårt på tangenterna när jag antecknar på föreläsningarna. Men jag fortsätter enträget, för hur ska jag annars kunna förmedla de sanningar, och de funderingar som de väcker hos mig?..

Keyboard in action by lapideo CC (by, nc, nd)

Här kommer i vilket fall som helst några från idag…

”Stimulera barnens lärande genom att ohämmat beundra dem, säg att du inget kan, att du inget förstår, låt dem visa och förklara för dig”, använd ”the grandparent technique” Sugata Mitra.Går det att använda denna teknik på sina elever?

Wikipedia är källan till all kunskap” Var börjar sökandet efter varje svar på nätet? Om inte i Wikipedia? Mathias Klang

”Var söker de unga kunskap? Inte på Wikipedia utan på YouTube, hur förhåller vi oss till det?” Frågar sig Klang, och jag med…

”Varför ska jag lära mig det här?” Är den fråga som vi som undervisar i skolan ständigt bör kunna besvara, eller?

Hmm… tänkvärt

4 tankar kring ”Några av dagens funderingar…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Öpedagogen

    Knattra på du, helt rätt!! Problemet som jag har upptäckt är att batteriet räcker alldeles för kort tid när man sitter där och knattrar =)

Kommentarer inaktiverade.