Att skriva ett offentligt kärleksbrev

Jag och Mona Wallin har en unblock challenge, som vi erbjuder alla som vill, att delta i. Denna vecka handlar det om att skriva en berättelse i form av ett kärleksbrev.

Från början kändes det inte omöjligt, utan som en rolig skrivuppgift, som en som jag skulle kunna ge till mina elever för att det är spännande att se vad de hittar på för kreativa lösningar, men ju mer jag filade på texten ju svårare blev det, vem var avsändaren? Vem skulle vara mottagare? Och sedan ska alla som eventuellt följer min blogg också kunna läsa, kändes plötsligt omöjligt. Dessutom kärleksbrev som så gärna blir banala, i synnerhet om man lyfter ut dem från sitt sammanhang.

Men mina huvudbry tog inte slut där, utan en historia, vad skulle jag berätta för historia med ett kärleksbrev? Åter i ruta ett, vem var avsändaren, vem var mottagaren och vad skulle jag berätta för berättelse. Vilket syfte hade brevet egentligen?

Våndan har varit svår, men nu sitter jag och filar på slutet av brevet, berättelsen är din, och den får du fylla ut. Här kommer strax mitt kärleksbrev.

Tänk vad det är nyttigt att skriva, själv när man är svensklärare. Jag som verkligen älskar att kasta ut uppgifter som är kluriga, bitvis kanske omöjliga, men mina elever lyckas alltid överraska mig, kanske lyckas jag med…

3 tankar kring ”Att skriva ett offentligt kärleksbrev

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.