Hade inte tänkt på det…

Idag fick jag till min stora ära en fd elev som följare på twitter, och förstod inte ens att hon var en av mina elever, för när jag tittade på @lindanorberg:s profil och tänkte:

En politiker från Nacka. Nja jag vet inte, vill helst inte ha politik i mitt följe, vill inte associeras med ett visst parti, en viss åsikt… hmm jobbigt. Men tänkte att någon som skriver ”glad” i sin profil kan den behöva uppmuntras, så jag skickade en uppmuntrande tweet, om att

Och som ett svar på min tweet fick jag ett svar:

En tweet som gjorde min fredagsförmiddag, jag blev glad och näst intill rörd, men insåg inte jag att jag borde känna igen denna följare som en före detta elev från mitt klassrum på EG. Ledsen Linda.

Det slog mig först på eftermiddagen att det var något bekant med henne, med efter lite eftertanke så jag googlade jag, och då hittade jag hennes blogg, när inte jag minns så minns mina elever, och igår skrev hon ett inlägg, och vi känner tydligen varandra. Jag var hennes klassföreståndare…

Att möta före detta elever på nätet det hade jag inte funderat kring. Nu funderar jag på hur jag ska förhålla mig till den verkligheten, för det kanske dyker upp fler, och alla kanske inte är så glada.

Om skolan, om it i undervisningen var Lindas ingång till mig, men vilken är nästa ingång, och vad händer då? Det får jag tänka på…

3 tankar kring ”Hade inte tänkt på det…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.