Tisdagar på twitter

Jag vet inte hur dina tisdagar ser ut, men mina twittertisdagar är underbara.

Det är inte varje dag jag så många positiva tweets kommer i en rad som på tisdagar, och det sker mellan klockan 13.00-14.10, i mitt flöde. Det sker när mina elever kommenterar och ger respons på kamraternas ”vårvinterprat”, eller sommarprat i kort format.

Hur kan det se ut då?

I korthet kan responsen se ut som den Andrea fick idag:

Som du ser är responsen är av olika karaktär:

 • någon citerar ”kyssar och smek å thaimat!”, som var ett citat ur Andreas tal om kärlek, eller snarare om förälskelse
 • någon annan nämner hennes sätt att prata som mycket bra med inlevelse
 • någon tycker att hon är modig i valet av ämne

Kommentarerna är villkorslösa och väldigt positiva. Det här är ett exempel på feedback på ett tal, och jag kan mata på med skärmdump på skärmdump med positiva kommentarer till andra talare på twitter.

Deras kommentarer, och inledningen på min lektion ”ska vi få twittra idag (med förväntan i rösten)”  gjorde min twittertisdag.

Responsen på talen slutar dock inte här utan de elever som inte kunde twittra, pga ”twitterträngsel” som uppkommer då många vill twittra från samma datasal, lämnade kommentarer på Talbanken där mina elever lagt upp sina ”vårvinterprat”, så det är dubbelt upp, och allt är så positivt och härligt.

Kolla in här:


Talen är dessutom suveräna.

7 tankar kring ”Tisdagar på twitter

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. charlotta wasteson

  Vilka duktiga elever du har!
  Du lovade att du skulle visa mig hur man tar skärmbilder, hur gör man?
  Tack på förhand!

 3. Pingback: Kristina Alexandersons blogg » Reflektioner kring Nationella provets tal på twitter

 4. Camilla

  Hej! Det låter jättespännande att använda detta till NP. Hur gör du rent praktiskt? Jag har två mailadresser som redan är upptagna till två olika twitter-konton. Det är ju bökigt att ha hur många som helst. Har eleverna sedan vars ett som de använder enbart till skolan? Har du någon piffig instruktion?

  1. Kristina Alexanderson Inläggsförfattare

   Instruktion har jag ingen men i korthet går det till så här:
   1. Alla har ett twitterkonto (jag har funderat kring om de ska vara låsta eller ej, men valt att de är öppna)
   2. Första gången visa jag typ så här gör man, skaffa ett konto en ”hash”-tagg är följande #prat och alla era tweets måste märkas med #prat för att jag ska kunna indexera dem.
   3. Pratar man om någon eller till ngn skriver man @itkskafferiet för att den ska se tweeten
   4. Visade @funktionen (twitter.com) och inget mer, fritt att skriva vad man tycker men i en konstruktiv anda.
   5. Logga in, kör igång…
   problem många från samma ip adress…
   Första gången deltog jag svara på frågor som uppkom på twitter, märk att jag eg inte kräver att de följer varandra, men det kom eleverna snart på att det var roligare att följa varandra, jag plockar upp dem efterhand 🙂
   Vi behöver bara vara noga med hashtaggen, #prat

 5. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.