Ett löfte är ett löfte

Jag har lovat, och då försöker jag hålla det jag lovar, ibland glömmer jag, och då hjälper det om jag bli påmind. Idag handlar det om den sköna konsten att göra en skärmdump.


Jag ska villigt tillstå att jag inte visste hur man gjorde en skärmdump innan jag mina elever hade publicerat sina första utkast till webbsidor. Jag minns stunden såväl, när jag inför en föräldrakväll skulle göra en PowerPoint och mina två elever som skulle hjälpa mig stod på mitt arbetsrum och sa:

-Vi kan göra en skärmdump på webbsidorna, så alla kan se.
-Hmm, sa jag, men jag vet inte hur man gör…
Snabbt var min elev där och sa: -Det är enkelt. Du trycker bara på Prt Scr-knappen.
-Jaha, men då händer ju INGENTING!?!!?
-Jo, om du klistrar in det i Paint, så har du en bild av skärmen.
-Aha, är det så lätt.

Så för att göra en skrämdump gör du alltså så här:

  • Prt Scr,
  • Öppnar Paint och
  • tar sedan kortkommandot för att klistra in Ctrl v,

Och volia så har du en bild av skärmen i paint. Sedan är det är bara att: spara, beskära, eller redigera. Tänk dock på att spara i ett bildformat som fungerar på nätet, jpg eller pgn.

Ett annat tips

Ett annat litet tips när jag ändå är igång, som du vet så använder jag firefox som webbläsare och en av anledningarna är att det finns, tillägg, som jag kan installera i webbläsaren, och ett tillägg som är grymt är screengrab

När jag installerat Screengrab i Firefox kommer screengrab synas som en liten ikon i högra hörnet, som gör att jag kan kopiera eller spara ner delar, hela eller bara den synliga delen av en webbsida, vilket är Suveränt!

Men börja du med Prt Scr och Paint och Ctrl v

4 tankar kring ”Ett löfte är ett löfte

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Emelie

    En annan grej du lovat, eller inte lovat kanske men sagt iallafall, är att du ska ge mig receptet till din kaka ju! har du glömt det? 🙂

Kommentarer inaktiverade.