Här kommer receptet

Efter att ha läst Tomas Dahlins underbara inlägg om konsten att bli förstådd som handlar om kommunikation. Vill jag bara säga till mig själv och mina kollegor vi har ett stort ansvar, för vi vill väl inte vara lärare med ”utlärningssvårigheter” läs bara det här:

För mig handlar det om ansvar. Att jag på fullaste allvar tar ansvar för att mottagaren förstår vad jag menar. Fungerar inte sättet jag kommunicerar på , ja då får jag väl byta sätt då. /…/ Med risk för att vara övertydlig så säger jag det igen: Det är mitt [lärarens] ansvar att du[eleven] förstår vad jag menar. [min redigering]

Det är mitt ansvar, som lärare att du, som elev förstår vad jag menar, att jag verkligen måste vilja att du förstår och då inser jag att jag verkligen måste vara tydlig, och hitta nya sätt att förklara så att du förstår.

Jag vill att du förstår att jag har tänkt ge det till dig länge, men glömt och åter glömt, men tack vare Veckans bästa med
filmen om surdeg så mindes jag, och blev sugen på att göra en film…

Surdegsfilmen har allt det som Dahlin, menar att kommunikation, ska ha avsändaren tog sitt ansvar och jag, som mottagare förstod. ICA ville verkligen att jag skulle förstå hur jag gör surdeg.

Men nu var det ditt recept, eller snarare mitt som du ska få efter att du påmint mig om och om igen, än en gång tack!

the chocolate orgy ended in love by Darwin Bell CC (by)

Receptet (med mycket <3):

Chokladbrownies med hallon

Räcker till en hel klass, alla får en bit och de som vill ha en extra brukar kunna få det med 🙂

300 gram smör (använd riktigt smör)
4 ½ dl vetemjöl (ta gärna special)
1 ½ matsked vaniljsocker (gärna ekologiskt)
1 tesked salt (…)
1 deciliter kakao (oj, det höll på att bli fel, men jag rättade det)
6 ägg (hönsägg)
5 deciliter strösocker
2 deciliter frysta hallon
200 gram grovt hackad mjölkchoklad (ska egentligen vara 100 gram men jag tar alltid mer)
100 gram grovt hackade valnötter (brukar jag inte ta med i skolvarianten pga nötallergier)

 1. Sätt ugnen på 200 grader.
 2. Smält smöret
 3. Blanda sedan samman följande i en skål:

  • mjöl,
  • vaniljsocker,
  • salt
  • sikta sedan i kakao (dvs häll kakaon genom en sikt eller en sil)
   Blanda ihop alltihop
 4. Vispa äggen lätt, tillsammans med sockret, och tillsätt sedan smöret.
 5. Rör sedan ner de torra ingredienserna i ägg-socker-smör-röran
 6. Lägg bakplåtspapper i långpannan som ska vara ca 35*40 cm
 7. Bred ut smeten i långpannan…
 8. Strö sedan över de frysta hallonen, den hackade chokladen och eventuella nötter på smeten.
 9. Grädda mitt i ugn i ca 20-25-30 minuter, (inte för länge och inte för kort)
 10. Låt den svalna lite innan du skär upp den i rutor,
 11. Ställ dem svalt om de är väldigt kladdiga

Njut!

9 tankar kring ”Här kommer receptet

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pingback: KristinaAlexanderson

 4. Emelie

  hur länge tror du kakorna håller sig? jag ska nog inte baka till en hel klass om man säger så.. tänkte halvera satsen men lär fortfarande bli typ 15 bitar, och det är lite mycket för min lilla mage. Så klara de sig några dagar?

 5. Pingback: Tre inlägg från Bäckbyskolans blogg « Bäckbyskolans arbetslagsblogg år 8

 6. Pingback: Kristina Alexandersons blogg » Vilka blogg-text-typer finns det?

Kommentarer inaktiverade.