Tankar om filmen om upphovsrätt och CC

Ännu en onsdag, en höjdpunkt för oss som arbetar med Internet i skolan, för då publicerar Internetkunskap ännu en film som är kopplad till internet i skolan. Dagens film Upphovsrätt och Creative commons handlar som titeln säger om Creative Commons och upphovsrätt.

Tänk va roligt först skriver jag om Creative Commons på Kolla Källans Idélåda, sedan kommer det en film på samma tema, häftigt! Filmen är kalasbra, och väldigt användbar, synd att den missar en del av det som mina elever upplever som extremt svårt nämligen hur man gör korrekta källhänvisningar, så en länk till Mathias Klangs inlägg Erkännande enligt Creative Commons skulle hjälpa oss i skolan där. Så mitt tips lägg till en länkt till det inlägget bland källorna. Samt en länk till Länkskafferiets guide om Creative Commons som hjälper alla som vill licensierat material under CC.

8 tankar kring ”Tankar om filmen om upphovsrätt och CC

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pingback: Anna Åkerberg

 4. Pingback: KristinaAlexanderson

 5. Hanna Johansson, EG

  Vilket sammanträffande!
  Jag hinner inte titta på filmen nu, men omdu tycker den är bra, kansdke vi kan visa den för eleverna i Boxholm? De ville ju ha med även Upphovsrätt/plagiat!

 6. Pingback: Britt Hansson

 7. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.