Att samarbeta online

Dagens film ”Verktyg för projekt och samarbete” på Internetkunskap handlar om tjänster som gör att man kan dela dokument och bokmärken online. Filmen är en utmärkt introduktion till google docs och Delicious. Lagom kort, och tydlig.


En intressant fråga är om elever använder dessa tjänster, eller om de liksom sina lärare är låsta i Officepaketet.

Att dela bokmärken inför fördjupningar, och i samarbete med biblioteket har jag inte prövat, men jag inser att det är en grym möjlighet för mig att hjälpa mina elever med informationssökning, och ett enkelt sätt att samarbeta.

Det jag saknar i filmen är att den inte visar på fler av de möjligheter som google docs ger oss användare, som att göra enkla enkäter, och att resultatet sedan redovisas direkt i ett kalkylprogram. Något som du inte gör lika enkelt via mail, visa på fler av möjligheterna.

Förtjänsterna redovisas tydligt, men finns det inga brister?

2 tankar kring ”Att samarbeta online

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.