Att upptäcka, undersöka, utforska

Klassrumsfotografering i Johannesburg av Anne Marie Körling

Jag fick via Twitter ett fint och underbart råd av min systerpedagog Anne-Marie ”Hej – titta in på mina fotografier… kram på dig…”, genast klickade jag in på hennes blogg och får se bilder av barn som med glädje, nyfikenhet undersöker, upptäcker och utforskar…

Jag bad att få låna Anne-Maries bilder för att de visar så tydligt lusten som finns i att lära, upptäcka, undersöka och utforska.

Låt oss i skolan uppmuntra alla barn att ha kvar sitt mod att våga pröva, våga göra eget, våga vara kreativa och tänka själva. Sedan ska vi, som lärare, naturligtvis vägleda och stödja våra elever så att de växer som människor i det arbetet.

Låt oss göra som Marie gör i inlägget ”Fel!! Kan inte!!” se våra elever, lyssna till dem och förstå hur de resonerar när de undersöker, upptäcker och utforskar.

Låt bilderna på dessa barn, och den glädje och stolthet som de visar vara vägledande i för vårt arbete i skolan.

Attityden -ja, vad är det för ord! av Anne Marie Körling

4 tankar kring ”Att upptäcka, undersöka, utforska

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Plura

  Visst är det så. Visst måste attityden och luste vara i högsätet. Undra bara varför den försvinner hos grabbar i tonåren? Är det för att vi vill att killarna ska ta avsig mössan? Det är ju den som håller ihop tankarna.

  Och jag vet inte, har du läst systras krönika i Lärarnas Tidning som kom på nätet igår. Högts intressant facit finns inte även om somliga tror det.

  1. Kristina Alexanderson Inläggsförfattare

   Instämmer fullt ut i att inget facit finns…

   Pojkar och skolan intressant att du tar upp det, jag tror att lusten finns även i tonåren och hos pojkar, men frågan är hur vi får dem att känna det samtidigt som det händer mycket i kroppen och i sinnet… Någonstans måste vi kanske tänka om…

Kommentarer inaktiverade.