Mina vanor, början till veckans unblock

Bad Habit by Vermin CC (by, nc, sa)

Veckans unblock är ”Skriv om din värsta vana”. Under gårdagen funderade jag mycket kring just orden ”vana”. Ja, vad är en vana? Något man gör regelbundet, eller som wiktionary säger:

Vana handling som utförs regelbundet, i vissa fall nästan rituellt, Goda vanor är bra att ha.

Wiktionary är för er som inte känner till det:

ett projekt, öppet för alla att delta i, med målsättningen att skapa en fri ordbok för alla ord i alla språk, med förklaringar, uttalsanvisningar, härstamningar, synonymer, antonymer, exempel, översättningar med mera.

Coolt eller hur, som Wikipedia, men syftet är att skapa en ordbok, svenskläraren i mig ler, och njuter fullt ut. Nu till saken, en vana något man gör regelbundet, vad gör jag regelbundet och nästan rituellt?

  • simmar
  • twittrar
  • bloggar
  • är tidsoptimist (som hoppas att jag ska hinna allt jag vill…)
  • etc

”Goda vanor är bra att ha.” Men vilken är min värsta vana, och för vem är den vara värst, för mig eller för dig? Vad ska jag skriva om, och hur? Och måste texten utgå från mig? Kan jag inte skriva om din värsta vana, tror att jag måste fundera ett varv till…

3 tankar kring ”Mina vanor, början till veckans unblock

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Be aldrig om ursäkt « MonaWallin

Kommentarer inaktiverade.