“Write about your worst habit” variant ii

Veckans unblock ”Write about your worst habit

making friends by Withrow CC (by nc)

Din värsta vana har alltid varit densamma, mamma! Den har följt mig hela mitt liv, och jag hatar den! Den förpestade min barndom, för så snart jag hade fått nya kamrater i det nya området då var du klar. Då var det dags att flytta igen, för du skulle ta dig an ett nytt projekt.

Vi bodde aldrig, och då menar jag aldrig på en och samma adress längre än det tog för dig att sy upp gardiner till alla fönster, tapetsera om varje rum, byta golv i de rum där golven var slitna. Vi bodde aldrig längre på en plats än det tog för mig att skaffa nya vänner, nya kamrater och bli en del av ”gårdens ungar”.

Men så fort det skulle bli dags att bo, att leva som en ”vanlig” familj, då hittade du en ny lägenhet, ett nytt projekt som du skulle ta dig an. Det kunde i bästa fall vara i samma trappuppgång, eller några gårdar bort, men ofta var det flera kvarter bort eller i en annan stadsdel.

Mina vänner byttes ut, lika fort och ofta som vi bytte adresser. Inget var bestående i min barndom, inget blev kvar, allt byttes ut, syddes om, lagades och lappades för att passa in. När jag sedan flyttade ifrån dig och pappa, och dina flyttar, då flyttade du efter, till min stad, och dina flyttar blev åter mina om än på avstånd. Jag har sett dig städa, packa med att plocka ihop lägenhet efter lägenhet för att sedan se dig plocka upp, byta, laga, tapetsera, sy och ordna till en ny lägenhet. Mamma varför är du så rastlös, när ska du stanna och bo, leva och bara vara?

5 tankar kring ”“Write about your worst habit” variant ii

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pingback: KristinaAlexanderson

 4. Mona

  Jag läste din kommentar i min blogg innan jag skrev. Den här gången var det viktigt för mig att skriva innan jag hann läsa dina texter, så jag förstod inte riktigt vad du menade med ”jag kunde inte låta bli”. Men nu förstår jag. Tror jag.

  1. Kristina Alexanderson Inläggsförfattare

   Du behöver inte förstå, jag är glad för att jag får möjlighet att skriva och att det sker i ett sammanhang. Det gör det roligt, inspirerande och spännande om än svårt 🙂

Kommentarer inaktiverade.