Jag älskar ord, men mest av allt…

Jag älskar ord. Det är så märkligt att de små figurer som vi kallar bokstäver kan kombineras och skapa betydelse, och det jag just nu skriver, det du just nu läser betyder något för dig. Det är märkligt, konstigt och stort.

Can you read this, Luke Skywalker? by Stéfan CC (by, nc, sa)

När orden sedan kombineras i större sammanhang, och blir text då blir upplevelsen av de små bokstäverna, och deras betydelse ännu större, och jag älskar det, inte för att jag alltid förstår. Men när jag ramlar över texter som har bilder metaforer liknelser, tankar som jag inte ännu tänkt då blir jag lycklig. Min kärlek till texten har forfarande sitt ursprung i en djup passion, i en djup kärlek till de små krumelurerna som gör det möjligt och det är bokstäverna.

Och när jag ramlar över sådana sajter som Keepinspiring.me blir jag alldelens svag, och min böjelse för bokstäverna kommer än en gång upp till ytan… Inte konstigt att jag blev svensklärare, eller?

2 tankar kring ”Jag älskar ord, men mest av allt…

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.