Spel och Internet i skolan

Idag har jag tillsammans med Björn Kindenberg varit ute till Ekerö och träffat en grupp lärare och bibliotekarier som vill arbeta mer medvetet med internet i skolan.

Björns presentation var väldigt intressant och handlade om spel och webbpublicering, samt hur bibliotekarier och lärare i skolan skulle kunna samarbeta kring eleverna, deras läsning, deras skolarbete och deras skolgång (se hela hans presentation nedan).

Han fick mig att tänka till flera gånger, som t.ex. Varför är det bara bibliotekarien som har bokprat, varför gör inte läraren och bibliotekarien det tillsammans? Nästa gång ska jag också ha bokprat, tillsammans med min Hanna (bibliotekarie) och få mina ”nya” sexor att vilja läsa fler böcker…

Han belyste en angelägen fråga på ett mycket konstruktivt sätt.

Björn berättade också om ett spännande läsprojekt som han just ska dra igång med sina elever på Vinstagårdsskolan då de genom twitter gemensamt skulle skriva och skapa en historia som skulle publiceras på deras blogg Läsveckan.

Det ska bli spännande att följa projektet…

***

Till er på Ekerö här ligger min och Björns presentationer…

Min gick som vanligt på temat Webbpublicering, och vilka vinster som finns med att medvetet arbeta med webben i skolan.

7 tankar kring ”Spel och Internet i skolan

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: Cecilia Bengtsson

 3. Cecilia Bengtsson

  Strålande inlägg, tack! Ska genast skicka ut till alla på Ekerö.

 4. Lovisa M A

  Hej Kristina! Jag håller precis på och är i startgroparna för att köra igång ett projekt i Viskafors (utanför Borås) som handlar om sociala medier, skrivande och annat spännande. Det här var en utmärkt blogg för att hitta andra som gör samma sak ser jag!
  Kul med en twitterberättelse, jag har själv lite liknande idéer på vad man kan göra!

 5. Pingback: Katarina von Bredow hörde av sig…

Kommentarer inaktiverade.