Det här är pipnsamt, inte roligt att publicera

Jaha, tejpa för backspaceknappen löd uppmaningen på Twitter – ahhh rtedan här var jag väldigt nära backspacekanappen – se här avslöjas jag driekt. Jag snitter och småfnittrar för mig själv när jag inser vad hemskt det er ut – röda streck under var och vartannat ord – huuu! Smatdiigt – nääääääääääää samtidigt går ett ljudklipp bakom dokumentet so jag skriver. Klockan är alldeles för myckset. 23.23 – den tiden är alledeles frö sent för mig. Jag kanske kan skylla på klockaslaget då texten är rent förskräcklig – till formen. Ooooops där tryckte jag p å backspaeknappen – – busted! Det är är förskräckligt. Medvetet drar jag ner på hastigheten när jag skriver – för jag skriver väldigt fort när jag väl lagt mina fingrar på tangentbordet. Och när hastigheten har dämpats en aning blir de röda strecken under de felstavade orden allt färre. Det känns lugnande, lite bättre. Om jag nu ökar på hastigheten ska vi se vad som händer med det svenska språket som flödar ut ur mina fingertoppar. Hmmm än så länge känns det alldeles utmärkt. Jag tror att känsklan av att nte få trycka på backspaceknappen skapade en ivss känsla av panik – o jag får inte ändra, rätta till, juster a och få det att se bättre ut än vad det är när skrivandet är ett ren t råmatereial. Uppmaningen i unblocken var att det bara skulle flöda, innehållet var inte så noga (som du kanske har märkt vid det här tillfället) bla bla bla bla bal bla bla. Uppgiften är i och för sig ganska rolig. Oftast när jag ska skriaa ska det vara genomtänkt, det ska ha en mottagare som faktiskt ska läsa och värdera det skrivan. Jag hör ofta att om man inte kan stava och formulera sig värderas man som en mindre klok och intellektuell människa. Kanske det tämmer – jag är inte speciellt nöjd över det som frinner ut ur mina fingar, det måste jag erkänna. Undrar föresetn om jag kommit upp till 2500 tecken fid det här laget? Jag får helt enekelt kolla. Vnäta…..1921, mmm det tar sig sa mordbrännaren och eldade på en extra vecpinne- opps backspacetangenten igen. Mona sa att jag inte fick röra den och inom loppet av en mening har jag varit drä – två gånger! 21118 nä nu blev det fel igen 2118 –jag närmar mig slutet. Svettig oc h en aning missnöjd lämnar jug nu denna unblock. De var försrkäckligt att skriva den – adlrig mer! Men du är ju inte i mål änoch astighetn hökar hela tiden och de röda srtecken här nu fler än nåogn sin. Tänk vad man skan skriva just ingenting och ingen människa är egentligen intresserad av vad jag skriver. Skön känsla som jag tar med mign är jag nu kryper till kojs. 2567 ord. God natt!

6 tankar kring ”Det här är pipnsamt, inte roligt att publicera

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: KristinaAlexanderson

 3. Pelle

  Hehe…jag tyckte den var läsvärd. Underbar på så många sätt egentligen. Humoristisk, poetisk och framför allt kryddad med skrivkärlek.

  Har skrivkrampen släppt nu? Jag hoppas inte det, får då kanske jag får se lite fler roliga experiment. 🙂

  /Pelle

 4. Öpedagogen

  Tack Pelle, det värmer. Jag kanske är poet utan att veta om det 😉 Jag tycker fortfarande att unblocken är väldigt pinsam! Hoppas på en enklare unblock framöver 🙂

Kommentarer inaktiverade.