En grundlig genomgång av en blogg del 1

Jag har uppdaterat mig på Internetkunskaps filmer för ungdomar och till min glädje har de inlett en bloggskola. Den senaste om som heter ”Bloggskola- del 1- så funkar det” är en grundlig genomgång av vad en blogg är. Bloggen är ett verktyg för publicering… Filmen visar allt från bloggrullen, till kommentarerna och pingar och trackbacks.

Filmen är en tydlig genomgång av bloggens olika delar, och vilka delar som en läsare möter på en blogg. En film för alla som aldrig tidigare sett en blogg. Med bra förklaringar av de olika menyblock (widgets), begrepp som etiketter och kategorier.Jag hoppas att nästa film i bloggskolan kommer att ha information om andra viktiga delar, som att en blogg bör har en sida som presenterar bloggaren, bloggen syfte etc. (Om inte annat för att det underlättar läsarens förmåga att förhålla sig till den information som finns på bloggen (källkritik)). Men eftersom film ett avslutas med ett löfte om att vi ska få tips om vad vi bör tänka på när vi sätter upp en egenblogg, så känns det lovande.

2 tankar kring ”En grundlig genomgång av en blogg del 1

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.