Upphovsrätten och Annika Lantz i P1

Idag har jag skrivit ännu ett inlägg till Kolla Källans idélåda, och temat för dagen är upphovsrätten, och en ingång för ett arbete  om upphovsrätten. Jag har valt att använda inledningen till hennes program den 9 mars

”Upphovsrätten, som ni vet, bygger på idén att den eller de personer, i mitt fall mina föräldrar, som har skapat ett verk av en viss verkshöjd också har ensamrätt att bestämma hur detta verk ska få användas. /…/ Skillnaden mellan mig och en bok är att upphovsrätten gäller i 18 år för föräldrar.”

Annika Lantz, Lantz i P1 den 9 mars 2010

Hur du kan använda inledningen tillsammans med dina elever kan du läsa om i mitt inlägg Skapa dialog om upphovsrätten med hjälpa av Lantz på Kolla Källan, så gör det 🙂

2 tankar kring ”Upphovsrätten och Annika Lantz i P1

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.