Tänk att det är fint att vara nörd!

Förra tisdagen när jag var i skolan så berättade jag stolt att jag hade varit på #WPgirls helg, suttit och tittat på WordPress, arbetat med ftp, och försökt förstå kod, och tyckte att jag gjort framsteg. Jag kände mig stolt, och annonserade glatt ut jag är en riktig nörd, ett geek.

Mina elever tittade frågande på mig, som om det inte var någon nyhet. Det hade jag ju varit hela tiden. En riktig lärare.  Tanken slår mig och jag blir så stolt när jag läser Tomesons pressmeddelande att dagens unga nördar generation sätter stolthet bakom ordet.

80-talets definition av en innesittande, blyg heltidsprogrammerare finns knappt i dagens generation. Från systemprogrammerare som inte kommunicerar annat än genom Unixkommandon, till dagens intellektuella, socialt kompetenta människor med fokus på entreprenörsskap och drivkraft.

En nörd idag är alltså en intellektuell, socialt kompetent person med fokus på entreprenörskap och drivkraft. Det är långt ifrån den nördgeneration som jag såg växa upp på 80-talet. Tänk att få tillhöra detta unga släkte med nördar, att delta på deras sajt Tomeson, och blogga om den kompetens som finns bland unga nördar.

Ett häftigt initiativ!

3 tankar kring ”Tänk att det är fint att vara nörd!

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Carina Nydén

Kommentarer inaktiverade.