Helt såld på sociala medier

Kristina Alexanderson foto Frida Lenholm

Ja, jag erkänner jag är såld på sociala medier! Och i Lärarnas tidnings artikeln om mig står det varför? Jo det sammanfattas så här av Ulrika Sundström:

Så nästa svar på frågan blev: till att blogga. Kristina Alexanderson tycker om att arbeta offentligt, att hennes eget och elevernas arbete ska synas.
– Nu kan föräldrarna gå in och se vad vi gör och hur vi kommunicerar. Det har lett till en enorm skillnad på hur de ser på mig och mitt arbete. Det har helt klart höjt min status.
Kristina Alexanderson poängterar att datorn ger verktygen. Hur uppgiften konstrueras är fortfarande avgörande för resultatet. Men de kommunikationsmöjligheter som Facebook, Twitter och bloggar ger går inte att få till i den traditionella undervisningen, anser hon. Genom att allt dokumenteras och finns kvar kan läraren följa elevernas resonemang och reflektioner, se deras styrkor och svagheter och hjälpa dem att komma vidare i sina tankegångar.

DESSUTOM KOMMER alla till tals, eleverna kan säga vad de vill, när de vill och slippa att någon annan hinner före. Otroligt demokratiskt, menar Kristina Alexanderson.
– Samtalen som eleverna för med varandra när de bloggar är helt fantastiska. Jag fick aldrig till sådana samtal tidigare. Processen som är så viktig är ofta svår att fånga, men med de här verktygen går det.

I tidningen står det om fler av mina vänner ett fint reportage om Sandra Wissting och hennes arbete med Wikisar och Robinson ”Wiki väcker skrivlusten

2 tankar kring ”Helt såld på sociala medier

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.