Lite mer om sociala medier via @doktorspinn

Vad är sociala medier var en av de frågor som Jerry Silfwer tog upp för oss på .SE-dagen. Är det bara en hype, en ny hippierörelse eller ?

Jag riktigt kände hur värmen spred sig i kroppen skulle jag vara del av en modern hippierörelse? Kanske? Jag gillar i vilket fall som helst liknelsen, att det handlar om kärlek, och samförstånd fred och ”make love not war”.

Jerry Silfwer använder bilden och pratar om begrepp som ”länkkärlek” och ”sharing is giving”. Att det handlar om att vara öppen, generös och snäll.  Inte om att söka konflikter och motsättningar. Det är nytt i medielandskapet: transparens och att lyssna.

Jerry pratade om kommentarer, och samtal om organisationer, som på nätet kan vara ganska råa. Och Jerry menar i sina råd att det hjälper att gå in i samtalet.  Inte lägga locket på, eller inte försöka ändra användarnas verklighets beskrivning, utan att vara lyhörd och säga jag är med och lyssnar på vad ni säger. Det ni tycker är viktigt för oss. Då kan samtalet bli mer konstruktivt.

Användarna har rätt att tycka vad de vill, vara negativa, men organisationer kan öppna för ett konstruktivt samtal genom att närvara, och lyssna i sociala medier. Motsatsen att inte delta alls leder bara till att samtalet förs ändå och i värsta fall slutar i en ren förtalskampanj.

Tänk va klokt… och värt att sprida ”sharing is giving”

6 tankar kring ”Lite mer om sociala medier via @doktorspinn

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Anna-Stina Axelsson

  4. Pingback: Jerry Silfwer

  5. Pingback: KristinaAlexanderson

  6. Pingback: Smurftips #PRofSweden — Doktor Spinn

Kommentarer inaktiverade.