Reflektioner kring Nationella provets tal på twitter

Mina elever ska liksom alla andra elever som genomför nationella provet i svenska genomför ett tal, lämna in ett PM och helst få någon form av respons av sitt framträdande, vid sidan av en bedömning.

En viktigt del av talet är just responsen, från kamrater. Det ger en återkoppling av vad andra hör och tänker kring det man säger. Jag har tidigare använt twitter som ett reponsverktyg, och har tänkt göra det även denna gång, men när jag såg Rasmus Fleischers sammanställning av sitt föredrag Kvittrande kring bibliotek insåg jag att det kommer jag be mina elever också göra, sammanställa responsen, reflektionerna och skriva ett inlägg om det.

Det gör att eleverna får överblick över vad kamraterna uppfattat, och reflektera kring hur de använder det.

3 tankar kring ”Reflektioner kring Nationella provets tal på twitter

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.