Wikipedia en bra start för källkritik

Idag har jag åter bloggat på Kolla Källans idélåda, vill gärna ge inlägget Använd Wikipedia som utgångspunkt för källkritiskt arbete en liten puff med ett citat, om varför Wikipedia blev utgångspunkt:

Jag upptäckte av en händelse att mina elever tyckte att eftersom materialet på Wikipedia är fritt och gratis samt tillgänglig på nätet, behövde de inte ange källan. De citerade eller refererade från artiklar från Wikipedia, utan att ange källan. Jag upplevde det som rent plagiat. Så frågan som jag kom att ställa till mig själv var: Vilka kunskaper behöver mina elever för att förhålla sig medvetet till Wikipedia? Hur kan jag få eleverna att ange Wikipedia som en källa i skolarbetet samt resonera kring dess trovärdighet?

Läs mer om hur vi arbetar med Wikipedia och vilka utgångspunkter vi har…

2 tankar kring ”Wikipedia en bra start för källkritik

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.