Internet, länkskafferiet och Alma tre vänner

Jag minns en tid då Internet var ”nytt” eller om det var jag som var utexaminerad som lärare. Troligen var det jag som var ”ny”.  Jag minns det som slutet av 90-talet, undrar om det kan stämma.

Jag jobbade i skolan då som nu, och internet var något ganska diffust, eller så är det mitt minne som spelar mig ett spratt. Jag vet i vilket fall som helst att i vår skola var det min bibliotekarie som berättade och visade oss lärare hur vi skulle söka efter information på internet. Allt på internet var stort och okontrollerat. Eller så var det hela min skolsituation som var stor och okontrollerad. Men vår bibliotekarie gav mig råd, stöd och visade en tjänst som Skolverket hade skapat som hette ”Länkskafferiet”.

Jag vet att genom Länkskafferiet hittade jag Projekt Runeberg, massor med bra länkar till statlig förvaltning, helt enkelt bra skolmaterial. På den tiden fanns inte google. Det var innan vi pratade om att googla fram information.

Min lärarbana gick på, skolan blev en vardag komplicerad och spännande. Internet blev en del av skollivet. Google kom, vi började googla, och med det föll länkskafferiet i glömska, tills jag blev en del av Kolla Källans referensgrupp (det var i höstas), för plötsligt stod Länkskafferiet där framför mig livs levande, som en vän som jag glömt fanns.

För mig är Länkskafferiet mest förknippad Projekt Runeberg men idag med Alma Taawo, som jag girigt följer på twitter, för genom henne får jag tips om länkar, som är aktuella och ständigt uppdaterade.  Hennes tweets är fulla med en passion för att hjälpa, ge tips och skapa förutsättningar för oss som arbetar i skolan att lyckas. Hon tipsar om Europadagen, om världsbokdagen, ger oss små historier om hur vi skulle kunna använda länkarna som i tweeten:

”Känn våren – jaga vårtecken: http://ow.ly/1x6RW

Jag undrar: Vem kan låta bli att klicka på den länken?

Men via twitter har Länkskafferiet (läs Alma)  blivit så mycket mer, än bara en källa till bra material, för hon har blivit en vän, en twitterinna som i mina ögon som är en mästare i sin roll att vara Länkskafferiet. Och nu finns Länkskafferiet även på Facebook, och hjälper mig att hitta material, och minnas att hålla kontakten, så att jag inte glömmer bort min vän, mitt och mina elever stöd.

Länskafferiet (läs Alma) tack! Du är en god och innerlig vän.

7 tankar kring ”Internet, länkskafferiet och Alma tre vänner

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Cecilia Bengtsson

  4. Pingback: KristinaAlexanderson

  5. Pingback: Stefan Pålsson

  6. Pingback: Anna-Stina Axelsson

  7. Pingback: Länkskafferiet

Kommentarer inaktiverade.