Sån här journalistik gillar jag, eller inte

Jag får via twitter lite statistik över twittrande i Sverige från Dagens media och måste bara kommentera notisen med några välvalda citat.

Kort om notisen som helhet, som består av sex meningar, inte mer. Fem meningar innehåller ordet twitter och fyra av dem innehåller ordet ”rapporten” varav två börjar:

Rapporten, som uppges vara statistiskt säkerställd, grundar sig på 6 470 000 internetanvändare i åldrarna 15-79.

Rapporten visar att en stor majoritet av svenska folket (92  procent) inte alls använder twitter.

Jag undrar om Christer Lind som skrivit notisen tror på det digitala livet från den digitala byrån Wiselys blogg, jag anar att notisförfattaren invändningar. Det får jag också när jag inser att den som skriver blogginlägget fått ta del av statistiken, men den tycks inte vara offentlig än, alltså har jag just läst en tredje hands källa, som inte alls sett rapporten, skönt att notisen andas lite distans.

Roligt att läsa att det finns föreställningar om att det är unga som twittrar, för de föreställningarna har då jag aldrig haft…

2 tankar kring ”Sån här journalistik gillar jag, eller inte

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.