Pecha Kucha, @copylinda, PowerPoint och jag #smp

Jag ska delta i Sociamediapedia i Borås och inför den presentationen har jag och @copylinda förberett en PowerPoint ala Pecha Kucha Boråsstil. Det innebär att vi ska ha 9 slides på 3 minuter, och varje slide visas i 20 sekunder, Pecha Kucha är i originalform 20 slides som visas vardera i 20 sekunder. Det låter som en spännande presentationsform om än kravfull. Så jag och Linda ska träna…

Inför vår träning har jag börjat läsa på lite så att vi ska kunna få ihop en hyfsad presentation, och hittade följande Guide to Better Pecha Kucha hittade jag också som tipsar om bland annat följande:

  • Välj ett tema
  • berätta en historia, tänk på dramaturgi låt bilderna hjälpa dig
  • Låt det ta tid
  • Öva, öva och öva
  • Tänk på din publik

Sedan är kraven på presentationerna i Borås inspirerad av Lightningtalk, som enligt Wikipedia är någon form av kort tal. Enligt en annan källa What are a lightningtalk är det sexton fem minuters tal på nittio minuter. Låter som ett Nationellt prov maraton i mina öron, tungt och kanske lite enformigt. Ställer krav på att talarna har kunskaper i retorik och verkligen sätter sina mottagare i första rummet.

Nu vet jag vad jag och Linda måste öva på…

2 tankar kring ”Pecha Kucha, @copylinda, PowerPoint och jag #smp

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.