Vad tillför sociala medier egentligen?

En vän på twitter sitter i Göteborg, som ska gå på en fantastiskt spännande föreläsning som jag också skulle vilja vara med på, men kan inte pga avstånd, arbete och tillgänglighet. Jag skickar ut en tweet, om att jag väldigt gärna skulle vilja vara där, delta och höra vad som sägs, ber så ödmjukt det går att få anteckningar, blir lovad.

Men du vet hur det är, ett löfte som ges i ett ögonblick till någon på twitter var landar det?

Dagarna går, jag glömmer bort anteckningarna, berättar på twitter att jag ska gå på ett seminarium som min vän skulle vilja gå på. Säger vi att vi kan byta anteckningar, dina mot mina, ett lätt förfluget skämt, som kastas iväg i flykten. Jag antecknar, som jag alltid gör, renskriver dem och skickar iväg till min vän, tänker att har jag lovat så har jag lovat. Tänker att jag har ju lovat. Skriver något om att anteckningarna inte är så viktiga, och glömmer bort. Ja, ni vet…

Häromdagen kom ett mejl från min twittrande vän, men föreläsningsanteckningarna inscannade. Oj, tänkte jag, och lägger dem på hårddisken för att läsa senare, och nu tog jag tag i dem. De var lätta att läsa, följa och förstå…

Jag har just läst och inser att jag har fått vara med på två föreläsningar, en om äganderättens idéhistoria, och jag tänker på de ord som står i slutet av min väns anteckningar:

”att vara social innebar att vi var tillsammans fysiskt, genom skriften sprängdes barriärer för tid och rum.

Problemet med skrift är bristen på dialog.Du kan läsa men du kan inte diskutera, med sociala medier drar vi fram dialogen

Tänk vad sociala medier kan tillföra… Tack!

5 tankar kring ”Vad tillför sociala medier egentligen?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: KristinaAlexanderson

  4. Annelie Näs

    Intressant exempel. Jag ville bara kommentera ett tips som skulle kunna gett ännu mer. Tänk om personerna på föreläsningen hade twittrat sina anteckningar live och du på så sätt hade kunnat följa en hashtag från föreläsningen och på så sätt fått allas input. Jag har varit på sådana föreläsningar, då tillför sociala medier ännu mer.

    /Annelie

Kommentarer inaktiverade.