Twitter en nyhetssajt?

Jag läser om en koreansk studie i Computer World  Twitter used more as news site than social network, researchers say som undersökt hur twitter använd och deras tes är att twitter är mer som en nyhetssajt än som ett socialt nätverk. I inledningen av artikeln slås jag av följande beskrivning:

In other words, think of Twitter not as a truncated Facebook, but as a speedy news site where anyone can be a reporter but the dispatches must be no more than 140 characters long.

Sedan går de igenom resultaten av studien som är väl så intressanta och visar att vi delar information på ett annat sätt på twitter jämfört med andra sociala nätverksplatser

And like other forms of media, including news outlets, Twitter has its stars. About 40 Twitter accounts have more than a million followers. The data indicates that amassing this level of popularity cannot be achieved simply by tweeting as much as possible. Rather, all the most popular Twitter accounts belong to celebrities, who are famous in channels other than Twitter.

The messages themselves more closely resemble those of a news dissemination medium as well. Of the tweets registered, more than 85 percent were news-related in some way.

Jag undrar kan det stämma att 85% av alla tweets som skickas ut är nyhetsrelaterade? Kanske? Kanske ligger twitters storhet i att informationen som jag tar del av där har stort nyhetsvärde?

Jag vet att jag tilltalas av möjligheten att ta del av nyheter, nya blogginlägg, tips om olika filmklipp och länktips men samtidigt så är twitters storhet att jag inte behöver ta del av dessa nyheter och kan bara använda twitter till att prata, tänka högt, dela med mig av min triviala vardag och filosofera.

3 tankar kring ”Twitter en nyhetssajt?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Mats Lindholm

    Hmm liten skeptisk blir jag har nämligen läst flera undersökningar som visar att Facebook är den stora trafikkällan för många nyhets-tjänster.

Kommentarer inaktiverade.