Det är sjukt lätt med WordPress säger @martinfernstrom

Idag har jag varit på Årstaskolan igen, för att delta i en WordPress-workshop. Martin Fernström höll tillsammans med Monica, Micke och Josef i genomgången av publiceringsverktyget WordPress för sina kollegier på Årstaskolan.

Årsta 2010-05-06

Eftermiddagen började med:

-Det finns några regler för idag. Och det är att så länge vi är här så är ni positiva, ni ser möjligheter och testar. Vi har till och med ett utlandsproffs här (också nickade han åt mig)
-Utlandsproffs? inflikar jag undrande.
-Ja, du kommer ju från en annan tunnelbanelinje, eller hur. Och sedan fortsätter han. Idag är vi lösningsinriktade, sedan efter klockan fem får ni tycka vad ni vill. Då kan ni tycka att det är skit, men nu är ni positiva och ser möjligheter.

Reglerna var tydliga klara, och givna av pedagogen. Ingen i klassrummet motsätter sig dem, utan de tar Martin på orden och stämningen i rummet var onekligen positiv. Så när lärarna får uppgiften att fundera kring hur se skulle vilja skapa ett digitalt klassrum är alla med och diskuterar frågan med sin bordsgranne.

Martin lyckas få alla att vara med och det gör han genom att göra det tydligt att han inte är något proffs, han kan inget om kod, men med WordPress som verktyg blir det ”Sjuk lätt”, att bli publicist på nätet. Och sedan visar han sina kollegor hur lätt det är genom steg för steg visa hur de loggar in, skriver ett inlägg och publicerar.

Martin visar allt stegvis och väldigt pedagogiskt. Han talar om vad kollegorna ska skriva i rubrikraden, vad de ska skriva i inlägget. Samtidigt som Micke hjälper honom genom att visa på skärmen framme vid tavlan. Sedan säger Martin: Nu tycker ni på publicera! Visar på skärmen, och hans elever (kollegor) gör precis som han säger.

Sedan sammanfattar Martin: ”Ja nu har ni publicerat er på nätet.”

I klassrummet stiger ett lättberusat mummel från kollegiet. De har publicerat något på internet, för första gången. Några fnittrar lite nervöst och generat och berättar för kollegan bredvid ”Och jag som skrev …” Stämningen är lite spänd och uppsluppen, lite nervös, men samtidigt fylld med förväntan.

WordPress gör det sjukt lätt och jag fick vara där, se, höra känna hur luften var fylld med förväntan. Årstaskolan är verkligen en skolan i tiden.

Tack alla ni på Årstaskolan för att ni bjöd in mig.

4 tankar kring ”Det är sjukt lätt med WordPress säger @martinfernstrom

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.