En fråga till twitterdamerna? Ett svar till… #smp10

”Twitterdamerna” (??) by Anna-Stina CC(by)

När vi hade haft vår presentation på #smp10 så var det paneldebatt och då fick vi en fråga:

Jag har en fråga till twitterdamerna…

Frågan handlade om avsaknade av reflektion på twitter, att på 140 tecken finns inte utrymme för reflektion, för djupsinniga tankar. Men jag undrar jag, som jag sade igår, jag har nog alltid twittrat, fast i huvudet och då har ingen sett det, ingen hört det, ingen mött den tanke jag haft, bara jag. Ingen har haft, fått möjligheten att prövat min tanke mot sin, på twitter möter jag andras tankar små som stora, korta som långa, och andra möter mina prövar dem mot sina…

Idag när jag kom hem hittade jag några små korta anteckningar från när jag lyssnade på radioprogrammet Filosofiska rummet, som för någon vecka sedan handlade om Blaise Pascal som en tidig twittrare. Jag minns att jag lyssnade, skrev ner några rader om Pascals aforismer, och twitter. Pascals aforismer var de tankar som Pascal delade med Gud, och som gavs ut efter hans död, ingen utom eventuellt Gud fick möta hans tankar under Pascals livstid. Hans aforismer  är djupa insiktsfulla iakttagelser om livet, mänskligheten, om att vara. Idag delar vi våra tankar med varandra på twitter, på 140 tecken.

Varför tänkte jag inte på det igår?

Twitter ger utrymme för all sorts kommunikation, precis som alla andra kommunikationsverktyg, med den lilla twisten att du har 140 tecken att formulera dig på.

2 tankar kring ”En fråga till twitterdamerna? Ett svar till… #smp10

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.