En elevröst, om sociala medier i skolan

Jag sitter och läser utvärderingar av att arbeta med twitter som repsonsverktyg, och jag blir så lycklig av deras inlägg (ja, för de ligger på en blogg) är så fantastiska och för att ge en liten bild av vad en av mina elever säger så valde jag följande citat av Louise Genetay:

Eftersom vi lever i ett samhälle där IT och internet spelar allt större roll är det väldigt smidigt att lägga mycket av skolarbetet där. Läraren slipper en massa jobbiga pappershögar och kan istället med ett klick leta sig in på Twitter och se vad vi skrivit. Det bästa är att ju att vårt arbete på Twitter finns kvar länge medan om vi hade skrivit responsen för hand kanske papprena hade åkt i papperskorgen imorgon. I och med Twitter kan vi alltså spara vårt arbete och vem vet, kanske titta tillbaka på det om 20 år? Tekniken och Twitter öppnar många dörrar och möjligheter.

Twitter är ju även ett smart verktyg just när man håller tal och ska ge respons eftersom talaren direkt efter sitt framträdande kan gå in på sin Twitter och studera vad för slags respons man har fått.

Sedan kan man inte tillägga så mycket mer, det må heta it eller ikt eller vad ni vill men låt oss använda verktygen. Jag kommer med fler exempel bara jag får elevernas tillstånd att publicera dem.

4 tankar kring ”En elevröst, om sociala medier i skolan

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Folkuniversitetet

  4. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.