TeachMeet några korta intryck

Kristina Alexanderson berättade om hur hon och eleverna användet Twitter i klassrummet
av Lärarnas Nyheter (Lotta Holmström) CC (by, nc, nd)

Igår var jag på mitt tredje TeechMeet. Det är en märklig och otroligt givande upplevelse att få höra andra lärare berätta om sina erfarenheter om sina skolprojekt, som @SandraWissting som berättade om Robinsonprojektet som hon gör med sina elever, eller @sportsofia och @Hedram som berättade om sitt projekt med Extranormal, eller @kringlan som pratade så underbart klokt om att it gör fattiga och kvinnor lyckligare, för att sedan prata om barn med speciella behov och hur it hjälper dem.

TeachMeet Framtidens lärande 2010 av Lärarnas Nyheter (Lotta Holmström) CC (by, nc, nd)

Sedan var det Josef_Sahlin som pratade om fyrtakstmotorn och visade film från sin klassblogg Tegelbobarn, eller @larmats som pratade om Alfapet i skogen då eleverna jagade bokstäver med hjälp av mobilen, eller @elderstig som sa så spännande saker om wiki:n som verktyg. Jag måste bara citera

”Genom att arbeta med wikin lär sig eleverna hur Wikipedia fungerar” eller när Håkan sa: ”tror att det är svårt att gå in i en wiki som är ganska full…” och sedan berättade han att han hade skapat en ny, för att fler, nya lärare skulle våga delta.

Jag undrar naturligtvis om Håkans reflektion är rätt Hur är det då med wikipedia, vem vilka vågar börjar redigera delta i den wikin som redan är ganska full… Vilka redigerar i Wikipedia? Vilka börjar redigera i Wikipedia?

Sedan var det @martinfernstrom som pratade om sin klass bokblogg, och No-läraren, vars namn jag inte minns som pratade om sin blogg. Lyckan att får delta och höra om andras idéer och uppslag är stor, och jag har ändå bara valt några få deltagare, för även Skolväskan,(@joakimth) pratade om att +1 , och @Joha88, @vischan, @Kindenberg och fler som jag inte minns. Tur att det är fler som bloggar och skriver om det som Lotta på Läranas nyheter som skrivit om TeachMeet i inlägget här utbyts tankar och idéer, Sandra som skrivit om det på sin blogg i inlägget Tack för ett fantastiskt TeachMeet, Cecilia Bengtsson har bloggat om det på skolbibliotek öst TeachMeet 19 maj 2010.

Min presentation vill jag också lyfta fram, den handlade om twitter och den såg ut så här:

6 tankar kring ”TeachMeet några korta intryck

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: KristinaAlexanderson

  4. Pingback: På tal om… » Blog Archive » Program 10.5 "Framtidens Lärande Special" - en blogg och podcast om IT, lärande och spel

    1. Kristina Alexanderson Inläggsförfattare

      Tack, det är liksom meningen med teachmeet att vi ska bli inspirerade 🙂 tack för att du dela med dig av dina intryck det gör mig glad! Väldigt glad!

Kommentarer inaktiverade.