Får inte elever lära sig om upphovsrätten?

Tisdag, och då bloggar jag för Kolla Källan, idag är temat upphovsrätt kanske inte så förvånande. Min utgångspunkt är ett påstående från en av mina elever om att de är läskigt att lägga upp grejer på nätet eftersom man då förlorar kontrollen över dem, och att vem som helst kan ”stjäla” det man gör, och det fick mig att undra:

får inte alla lära sig att det finns en upphovsrätt, som gör att upphovsmannen har rätt att bestämma hur deras verk får användas, och att den även gäller på nätet. Med det här inlägget vill jag uppmana alla mina kollegor, som arbetar med elever som använder internet i sitt skolarbete, att lära och uppmana sina elever att förhålla sig till upphovsrätten.

Uppmuntra dina elever att be om lov innan de använder andras bilder, texter, filmer som de hittar på nätet.

Läs hela inlägget på Kolla Källans idélåda

4 tankar kring ”Får inte elever lära sig om upphovsrätten?

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Anne-Marie Körling

  4. Pingback: Källkritik och upphovsmannarätt « Anne-Marie Körling

Kommentarer inaktiverade.