Min undervisning i Creative Commons bilder

I slutet av kurser, av avsnitt, av uppgifter är det viktigt att utvärdera, summera och dra slutsatser, och man ska nog inte kasta in en brandfackla om Creative Commons, vilket jag valde att göra. Hur fick jag ihop det? Naturligtvis genom att mina elever fick skriva om mig, min undervisning med hjälp av bilder (licensierade under Creative Commons på Flickr)

Jag började lektionen med att visa min presentation, Creative Commons i skolan, koncentrationen i klassrummet låg på Stéfans bilder, på de ”lustigheter” som hans Stormtroopers gör, inte på licenser, inte på mig och inte på utvärderingen. Jag insåg att detta kan gå hur som helst. Det kan bli ett stort misslyckande eller en stor succé.

Jag var lycklig över att de gillade Stéfans bilder, att salen fylldes av skratt, befriande och lustfyllda. Deras utvärderingar är ärliga, sanna och uppriktiga och deras val av bilder gör mig glad. Ett litet urval av bilder som symboliserar min svenskundervisning kommer här…

P.S. Det fanns några förbehåll för bildvalen:

  1. inga bilder på mig (på några villkor)
  2. inga bilder från min fotoström på flickr

Några bilder av hur mina elever ser på sin svenskundervisning:

Källor:

Fog at Tagus river by Vitó CC (by, nc, sa)

Transparent Butterfly by thefost CC (by, nc, sa)

Swan by michael 7601 CC (by, nc, sa)

The mythical seagull out of balance by fisserman CC (by, nc, sa)

20060618 – the mess that is my computer right now – 101-0189 by Rev. Xanatos Satanicos Bombasticos (ClintJCL) CC (by, nc, sa)

Girl in Colorful Polkadots and Rainbows Creative Commons by Pink Sherbet Photography CC (by)

La Défense – Le Pouce de César – 29-04-2007 – 7h01 by Panoramas CC (by, nd)

3 tankar kring ”Min undervisning i Creative Commons bilder

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Creative Commons i skolan, gör det enkelt | Kristina Alexandersons blogg

Kommentarer inaktiverade.