Ännu en insikt som bloggande lärare

Hur tänkte de när försvarsmakten, när gjorde den här sloganen?

Men för att svara, ja det har jag! Jag har det som krävs och det har varje människa som blivit född. Från vårt första andetag har vi det som krävs… Och i det här inlägget tänker jag uttrycka min åsikt om min egen Kristina Alexanderson sida. Som de bara har kopierat på sin inbjudan (blev inte så bra, inte mitt inlägg heller…)

Jag ska till Kungsbacka om en vecka lite drygt för att prata om Källkritik, tillsammans med Mathias Klang, som ska prata upphovsrätt och licenser. Idag ramlade jag i sökandet efter något annat på inbjudan till deras fortbildningsdag den 14 juni, och det bli skoj att komma till Kungsbacka för att prata om Källkritik,  och det här har jag tänk belysa i min del av eftermiddagen:

Vad är källkritik? Varför behöver vi i skolan arbeta m källkritik? Hur man som lärare kan arbeta med källkritik som en del av undervisningen? Vad bör lärare tänka på? Några pedagogiska exempel från Youtube, bloggar samt hur vi i skolan kan arbeta med Wikipedia som källa i ett källkritiskt arbete i skolan…

I skrivande stund blir fokus på bloggar, tror jag… Sedan tyckte jag inte riktigt om att de bara kopierat min ”Kristina Alexanderson sida” blev lite konstigt…

6 tankar kring ”Ännu en insikt som bloggande lärare

 1. Pingback: KristinaAlexanderson

 2. Pingback: Mikael Parknäs

 3. Plura

  Viktig insikt det här med källkritik.

  Vem är avsändaren? Har h*n någon formel bakgrund eller är det personliga åsikter som vädras? Om man citerar andra finns det hänvisningar till källan?

  Frågorna kan göras många, men det viktigaste man kan bibringa sina elever och för all del alla vuxna utanför skolans väggar, en sund skepsis till det som är skrivet och försöka analysera texter och vad de uttrycker.

  För alla har ett syfte med de skriver, även Plura när just skrivit detta.

 4. Lars

  Hemvärnet hade nyligen en kampanj på Centralstationen under följande slogan: Utan specialister stannar striden.

  Hemska tanke. Vad skulle hände då? Striden måste väl ändå få fortsätta i all evighet?

Kommentarer inaktiverade.