Föreläste för insafe om Internet i skolan och säkerhetsaspekter

Igår och idag har jag varit med på insafes träningsläger i Stockholm, om unga och internet. Insafe är ett europeiskt nätverk för ungas säkerhet på nätet, den svenska representationen står Medierådet för.  Det har varit otroligt givande och roligt att få ta del i projekt som det finska med ett ungdomsparlament online, Bris Rapport om de frågor som unga tar upp i deras hjälplinje, hur barn och unga ser på ungdomspaneler roll i förhållande till internet säkerhet.

För mig var det stort, nästan som att komma ut i stora världen, att bli inbjuden att prata om mitt och mina elevers arbeten på nätet, hur vi arbetar med sociala medier, vilka frågor vi möter och hur jag tillsammans med dem hanterar dessa frågor. Det blev också en mjukstart inför World Summit i Karlstad där jag ska prata om Webbpublicering och vad det tillför till skolarbetet.

Om du är nyfiken på min presentation så ligger den på SlideShare, och kan beskådas där.

2 tankar kring ”Föreläste för insafe om Internet i skolan och säkerhetsaspekter

  1. Pingback: KristinaAlexanderson

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

Kommentarer inaktiverade.