Låt det du älskar bli fritt, en uppmaning till ABM-sektorn

Idag har jag åter blivit påmind om workshopen jag var på i onsdags om Creative Commons när jag läste Lennart Guldbrandssons inlägg Efter Creative Commons-workshop med svenska museer, och när jag läste hans inlägg kom Liam Wyatt avslutande ord till mig så starkt. Liam hade en otroligt givande och intressant presentation om Wikipedia, upphovsrätt och Arkiv, bibliotek och museer (ABM-sektorn på svenska, GLAM på engelska).  Den avslutades med följande ord:

If you love something, set it free

Sedan är reciterade Liam resten av citatet, som handlade om att var det ditt så kommer det till dig åter, i tusenfallt… Det var en uppmaning till alla som arbetar på Arkiv, bibliotek och museer att våga öppna upp för ett samarbete med Wikipedia. Låta kulturarvet bli mer tillgängligt digitalt, även om det finns många fallgropar, många om och men…

Låt oss hoppas att de vågar, att de kan…

7 tankar kring ”Låt det du älskar bli fritt, en uppmaning till ABM-sektorn

  1. Pingback: Karin Linder

  2. Pingback: KristinaAlexanderson

  3. Pingback: Anna-Stina Axelsson

  4. Pingback: Kajsa Hartig

  5. Pingback: Karin Linder

  6. Pingback: Peter Karlberg

  7. Pingback: Minnesinstitutioner och digital kommunikation - Karin Linders blogg

Kommentarer inaktiverade.